Uitverkocht

Bowmore Whisky 21 Years Aston Martin Masters Selections 70cl 51,8%

SKU: 5010496006597 Categorieën: ,

Beschrijving

Bowmore Whisky 21 Years Aston Martin Masters Selections
Deze Masters’ Selection komt voornamelijk uit 21-jarige Bowmore-whisky die is gerijpt in first-fill Pedro Ximenez- en Oloroso-sherryvaten. Dat onderdeel vormt 61,8 procent van de Scotch, en de overige delen, waaronder Bowmore die meer dan 35 jaar gerijpt is, gelijkmatig verdeeld volgens de gulden snede. De distilleerderij zegt dat het resultaat hints van sherry, koffie, honing en peper bevat.

De twee luxemerken zetten hun samenwerking voort met de nieuwe Masters’ Selection 21 Year Old. De limited-edition release is niet alleen de eerste nieuwe single malt Scotch die het paar heeft ontwikkeld, maar het is ook de eerste keer dat de Isle of Islay-distilleerderij de Golden Ratio heeft gebruikt om een whisky te maken .

De gulden snede is de wiskundige vergelijking die in de natuur wordt gevonden en die kan worden gebruikt om esthetisch aangename composities te maken. Aston Martin gebruikt het om elk van zijn nieuwe ontwerpen te maken, en met dit in gedachten wilden de executive vice president en chief creative officer van het merk Marek Reichman en Bowmore’s whiskyblender Ron Welsh zien (en proeven) wat er zou gebeuren als het werd gebruikt whisky te maken.