Dijkpop Bier

 2,50

Categorie:

Beschrijving

DIJKPOP FESTIVAL LANCEERT EEN EIGEN BIER!

Ook dit jaar geen Dijkpop Festival. De tweede keer op rij. Het is een gemis, ook voor de organisatie van het festival wat al 36 keer plaats heeft gevonden in Andijk. Maar het team van Dijkpop heeft zeker niet stil gezeten. Vaak gezoomd en nog vaker afgewogen om het wel of niet door te laten gaan. En bij het gemis van het creatieve proces zoals we dat altijd bedachten komen er andere, vindingrijke ideeën los om toch maar dat gevoel vast te blijven houden.

Eén van die ideeën hebben we vol trots ten uitvoer weten te brengen en het resultaat is er dan ook naar. We vonden het een tof idee om een eigen bier te brouwen. Een bier in de stijl van het Rock & Rolla Podium. Met dezelfde uitstraling en een bijpassende smaak. Een eigen recept in samenwerking met brouwer Poesiat & Kater uit Amsterdam. Deze brouwer heeft in het verleden op het Dijkpop Festival gestaan in de Biertuin met speciaal bier en de band met deze brouwers is altijd warm gebleven. Een goeie bodem om een prachtig, doordrinkbaar en ijskoud festivalbier te brouwen.

Het bier heet de ‘Rock & Rolla’ en is een blond bier in de Enkel stijl. Licht en goudgeel van kleur met een laag alcoholgehalte (4.8%). De karakteristieke Belgische gist zorgt voor een volle smaak. De lichtzoete moutigheid wordt opgefrist met kruidige en bloemige tonen. De hoppen verfijnen de smaak met een zomers aroma van fruitige citrus. Een festivalsfeer verhogend en stoer en fris en fruitig bier drink je met veel plezier!

Meer informatie over het festival Dijkpop vindt je via onderstaande link:
https://www.dijkpop.nl/