Uitverkocht

Highland Park Whisky Fire 15 Years 70cl 45,2%

 256,95

Uitverkocht

Beschrijving

De Highland Park Whisky Fire Edition. Een 15 jaar oude gelimiteerde single malt. Deze single malt whisky heeft gerijpt in ex-port vaten, wat uniek is voor Highland Park. De Fire Edition is een ode aan de vuurreuzen uit de Noorse mythologie, en tegelijk ook aan het einde en de wedergeboorte van de wereld.

“Door de port-vaten heeft deze whisky een natuurlijke roodachtige tint”, zegt Jason Craig, de brand director van Highland Park op scotchwhisky.com. “De geur en smaak is intens met rood fruit, subtiele rook en een lange afdronk. En het heeft nog steeds de herkenbare Highland Park-signatuur.”

De Fire Edition is de opvolger van de Highland Park Ice Edition, een 17 jaar oude single malt die eerder dit jaar uitkwam, en meteen ook de laatste whisky in deze (korte) serie.

De verpakking is zoals we die van Highland Park tegenwoordig gewend zijn. Een zwart houten geraamte, met in het geval van de Fire Edition een rode fles. Er zit ook een boekje bij over de Noorse vuurreuzen, evenals een tekening van de Schotse kunstenaar Andy Bowman.

In totaal zijn er 28.000 flessen van de Highland Park Fire Edition. De whisky is gebotteld op 45,2 procent.