Mythical Beasts Whisky Glenrothes 15 Years 70cl 55%

 120,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

De Mythical Beasts Glenrothes 15 years old  is een 15 jaar oude Speyside single malt van de Glenrothes distilleerderij gebotteld door de onafhankelijke bottelaar SpiritFilled. Deze heeft gerijpt in first fill sherry cask 6155 en is gebotteld in 2022 op vatsterkte (cask strength) van 55%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde single cask release van 588 flessen.

De geur van rijke abrikozen- en sinaasappelmarmelade aangevuld met paranoten. Dan verschijnen vanille en citroenschuim, met een uitbarsting van moutigheid en eikenhout als ruggengraat.
De smaak zacht, rijk mondgevoel. Geconcentreerde smaken omarmen elkaar, abrikozen, abrikozenjam, sappige citroenfrisheid en heerlijke sinaasappelmarmelade. Peperkoek komt tevoorschijn en moutigheid groeit, ondersteund door eikenhout en onderliggende geroosterde tonen, met een weelderige finale van fruitcompote en nootmuskaat.

Afdronk: Pittige droogheid groeit met moutige, eiken noten, culminerend in sinaasappelmarmelade onderstreept door droogheid.