Uitverkocht

Rampur Whisky Indian Single Malt Sherry PX Finish 70cl 45%

SKU: 8902147003857 Categorieën: ,

Beschrijving

De Rampur Whisky Indian Single Malt Sherry PX Finish heeft eerst op bourbon vaten gerijpt en daarna op PX sherry butts uit de Jerez, Spanje. Het resultaat is een fruitige whisky met complexe kruiden en gedroogd fruit. De whisky is niet koud gefiltreerd en wereldwijd zijn slechts 48 vaten op de markt gebracht.

Rampur wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills. De distillery, gebouwd in 1943, ligt ten oosten van New Delhi op slechts honderd kilometer afstand van de grens met Nepal. De Himalaya zorgt het hele jaar door voor sterk tegengestelde klimaatomstandigheden. Dit geeft de whisky extra dimensie en diepte.

Door het warme en vochtige klimaat rijpt de whisky hier erg snel. Waar de ‘Angels Share’, de verdamping van de whisky uit het vat in Schotland 2% per jaar is, is dit in India maar liefst 11 á 12% per jaar. Kleurloos, transparant en helder.

De smaak is rijk van karamel met kruiden. Mooi mondgevoel. Lange afdronk van gedroogd fruit gecomplimenteerd door een nasmaak van vanille en honing.