Tamdhu Whisky 18 Years Limited Edition 70cl 46,8%

SKU: 5010852048858 Categorieën: ,

Beschrijving

Tamdhu 18 Years rijpt alleen in de beste Oloroso gekruide sherryvaten uit Spanje, dus toen een kleine selectie van deze fijne vaten volwassen werd, was de tijd rijp voor de distilleerderij om ze samen te brengen om een ​​zeer beperkte 18-jarige release te maken.

Dit schaarse hout heeft twee grote gaven: kleur en smaak. Tamdhu 18 Year Old’s diepe koperen tint wordt ontwikkeld door het vat, niets meer – en elke druppel dankt zijn rijke, complexe smaak aan zijn huis van meer dan anderhalf decennium. Tamdhu 18 Year Old wordt ongekoeld gebotteld. Een magnifieke Speyside Single Malt voor de sherryhoutkenner.

In de neus levert de Tamdhu 18-Year-Old rijk donker fruit met rijpe kersen en pruimen. Pittige citrustonen snijden door een heerlijke basis van nootachtige melkchocolade en in honing gebakken haver. Naar smaak komt er knapperige rode appel tevoorschijn naast gedroogd fruit, met wat zoete kruiden in de vorm van kaneel, vanille en bruine suiker. Een lange, aanhoudende en lonende afdronk brengt gekruide gestoofde appel en een onmiskenbare hint van sherry.