Taylor’s Port Very Old Single Harvest 1961 75cl

 420,95

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Taylor’s Port Very Old Single Harvest 1961. Alc. 20%

Als eerste komt een zachte geur van melasse, gedroogde vijg en sultana naar voren, vermengd met nootachtige marsepeinaroma’s. Terwijl de wijn zich opent, verschijnen geuren van cederhout en gedroogd tabaksblad, samen met subtiele kruidige tonen van zwarte peper en kardemom en een vluchtige frisse hint van citrus.

In de mond is de wijn dicht, rond en geconcentreerd, met een dikke fluwelen textuur, vrij rijk en zoet in het midden van de mond, maar dan opgetild door een uitbarsting van frisse zuren in de afdronk, die
vol zit met aanhoudende smaken van butterscotch, amandel, sinaasappelmarmelade en gedroogd fruit. Een mooi uitgebalanceerde wijn, nog steeds schoon en fris ondanks zijn vele jaren houtrijping.
De wijn profiteert van een lichte koeling, tussen 12ºC en 16ºC. De bijzondere kwaliteiten van deze wijn zorgen ervoor dat hij, eenmaal geopend, gedurende een langere periode kan worden genoten zonder zijn frisheid en levendigheid te verliezen. De optimale drinktijd na opening van de fles is twee maanden.

Taylor’s 1961 Single Harvest is een uitstekende aanvulling op vele desserts. Het combineert goed met smaken van vijgen, amandelen en karamel. Het is een uitstekende aanvulling op een crème brûlée of een bord wilde aardbeien. Het kan ook op zichzelf worden gewaardeerd, aan het einde van de maaltijd, met walnoten of gedroogd fruit.