Ardbeg Whisky Traigh Bhan 19 Years 70cl 46,2% batch 3

 416,75

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Ardbeg Whisky Traigh Bhan Batch 3 is de derde release in deze exclusieve 19 jaar oude serie. Batch 3 is geëvolueerd naar een over het algemeen pittiger dram. Een onmogelijk uitgebalanceerd smaakprofiel geeft aanleiding tot delicate tonen van pittige limoen en walnoten naast krachtigere smaken van cayennepeper en anijs.
Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old Batch 3, een whisky die zich heeft neergelegd bij de verste uithoeken van het Ardbeg Warehouse, was een van de weinige sterke dranken in de geschiedenis van de distilleerderij die werd gebotteld te midden van een wereldwijde lockdown. Na maanden achter gesloten deuren te hebben doorgebracht, is deze ongekende botteling nu klaar om uit het donker te komen … en in het licht.
De Batchcode:
TB – Traigh Bhan, het strand dat plaatselijk bekend staat als de Singing Sands en de plek die de inspiratie vormde voor deze botteling.
03 – Het batchnummer. Met dit nummer kunt u elke release van Traigh Bhan identificeren.
10.10.01 – De datum die de leeftijd aangeeft van de jongste gedistilleerde drank die elk jaar wordt gedistilleerd – 2001 in het geval van deze botteling.
BL – De initialen van een distilleerderijlid dat hielp bij het maken van de botteling voor dat jaar. Op de botteling van dit jaar staat onze Head Whiskey Creator, Bill Lumsden.