Fercullen Irish Single Grain Whiskey 10 Years 70cl 40%

 59,75

Op voorraad

SKU: 5391533850039 Categorieën: ,

Beschrijving

Powerscourt Estate is één van de meest vooraanstaande landgoederen in Ierland. Powerscourt House wordt elk jaar druk bezocht door toeristen van over de hele wereld. En dat is niet voor niets, want dit deel van Ierland, minder dan een uur rijden vanuit het centrum van Dublin, is prachtig. En ook het landgoed zelf is een lust voor het oog met o.a. een Japanse tuin en uitzicht op Sugar Loaf Mountain. Het landgoed is tegenwoordig in handen van de Slazenger Familie, ook wel bekend van sportartikelen.

Zij hebben het prachtige landgoed niet alleen uitgebreid met een hotel en 2 fraaie golfbanen, maar ook in 1 van de oude bijgebouwen een complete distilleerderij gebouwd. Deze distilleerderij draagt natuurlijk de naam Powerscourt Distillery.

De distilleerderij wordt geleid door Noel Sweeney, die eerder alle whiskey van Cooley, Connemara, Tyrconnell en Kilbeggan produceerde. Een Icoon in de wereld van Ierse whiskey.

De Fercullen 10 Year Old Single Grain is exclusief gerijpt in zorgvuldig geselecteerde ex-Bourbon vaten. Smaken van vanille en boomgaardvruchten domineren de smaak.