Lagavulin Whisky 16 Years 70cl 43%

 99,95

Op voorraad

Beschrijving

Lagavulin Whisky 16 Years is een heerlijke whisky met een echte Islay-maltsmaak. Een prachtige Schotse Islay Single Malt Whisky genaamd Lagavulin Single Malt. Deze single malt word gedistilleerd in het dorp Port Ellen en vertegenwoordigt de Islay single malt in de Classic Malts of Scotland-serie. De distilleerderij van Lagavulin bevind zich op een plek waar al vanaf 1742 whisky geproduceerd word, maar werd echter pas in 1816 opgericht. Lagavulin is een distilleerderij die nog steeds actief is.
Een van de meest rokerige neuzen van Islay. Het is groot, heel erg geconcentreerd en doet denken aan jodium, zoete kruiden, goede, rijpe sherry en romige vanille. De smaak is zeer dik en rijk. Veel sherry met een goede fruitige zoetheid, maar ook een heerlijke zoetheid. Groot, krachtig turf en eiken. Een lange, kruidige afdronk, vijgen, dadels, turfrook, vanille.
Lagavulin 16 Years is bijzonder lekker bij een mooie blauwe schimmelkaas, en Lagavulin 16 Years heeft een klassieke combinatie met gerookte zalm, en niet voor niets! Prachtig hoe de zalm met de whisky combineert.