Macallan Whisky Tales of The Macallan Volume I

Prijs op aanvraag

Beschrijving

Macallan Whisky Tales of The Macallan Volume I

Tales of The Macallan Volume I is een eerbetoon aan kapitein John Grant, Laird of Easter Elchies. Het verhaal van kapitein John Grant, de eerste echte bewaarder van The Macallan.
Het vertelt het verhaal van de realisatie van een droom, de transformatie van een landschap en een nieuw begin.

Hij woonde en werkte op Easter Elchies Estate, maakte de weg vrij voor The Macallan en cultiveerde de invloed van de natuur en gemeenschapszin.
Dit is de eerste editie in een opmerkelijke reeks single malt whisky’s die een eerbetoon brengen aan The Macallan Pioneers en hun verhalen.

Deze zeldzame whisky, werd gedistilleerd in 1950 en gebotteld in 2021, en zit in een Lalique-kristallen karaf en is verborgen in een buitengewone almanak van 800 pagina’s.
Het boek vertelt het verhaal van kapitein John Grant en bevat prachtige illustraties van de bekende illustrator en kunstenaar Andrew Davidson.

De voortreffelijke, handgemaakte kristallen karaf die deze gedistingeerde en zeldzame uitdrukking omhult, is gemaakt door onze langdurige medewerker, de Franse meester-kristalmaker Lalique.
De karaf is verborgen in een buitengewoon almanakboek gemaakt door het traditionele boekenbedrijf Shepherds Bookbinders. Met prachtige illustraties van de Britse kunstenaar en illustrator Andrew Davidson.

De kleur van de whisky is gouden Aiguillette. In de geur, grapefruitschil, antieke eik, vanille, meloen, houtrook, nootmuskaat, rijpe pruim en amandel.
Smaken van perzik en appel, houtkruiden met gember en hints van kruidnagel, zoete houtrook en Yuzu. De afdronk een medium afdronk met citrus en zoete eik.

Inhoud 70cl
Alc. 44,6%

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.
Verzenden / afleveren op afspraak.