Sir Edmond Gin 70cl

 43,20

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Sir Edmond Gin
Vernoemd naar Edmond Albius, een slaaf geboren in Sainte-Suzanne, een gemeente aan de noordkust van het Franse eiland Réunion in het begin van de 19e eeuw.
Edmond Albius veranderde in zijn eentje de toekomst van vanille en de teelt ervan door een manier te vinden om de planten snel en winstgevend te bestuiven. Iets dat bekende botanici in die tijd niet hadden gedaan. En dat allemaal op 12-jarige leeftijd!

Deze Nederlandse gin is doordrenkt met vanillestokjes van het eiland Réunion, het belangrijkste smaakprofiel in de gin (uiteraard samen met jeneverbes). Het bevat ook engelwortel, kardemom, gember en kaneel.
De warme zoetheid van de vanille komt duidelijk tot uiting in zowel het aroma als in de mond, terwijl de aardsheid wordt aangevuld door de jeneverbes en kardemom.

Goed om te weten …. Voor elke verkochte fles levert Sir Edmond Gin een bijdrage aan de African Wildlife Foundation. Deze in Kenia gevestigde liefdadigheidsinstelling wijdt haar passie en geld aan het behoud van dieren in het wild en de bescherming van habitats, maar ook aan de empowerment van de gemeenschap en economische ontwikkeling.
Alc. 40%