Uitverkocht

Talisker Whisky 18 Years 70cl 45,8%

Beschrijving

Talisker Whisky 18 Years, in de neus is deze Talisker 18 Years rijk, fruitig en compact, rijpe vruchten (pruim en reine claude, sinaasappel), gecombineerd met toffee en rook-geur. Zeewier en jodium met een mooie frisse muntgeur. De smaak is breed en soepel, eerst zoetig, daarna rokerig met teer en toffee. Goed gekruid in de lange krachtige afdronk met jodium, zout en tonen van groenten, hout en leer.

De naam Talisker Whisky komt van de boerderij met de naam Talisker Farm, iets westelijker gelegen. In 1830 werd de distilleerderij door de gebroeders MacAskill opgericht. Door het overlijden van deze broers werd Donald MacLennan een zwager voor korte eigenaar van Talisker.

Na vele sluitingen door overnames en faillissementen gingen de bedrijven waaronder ook Talisker behoorde samen in de Distillers Company Limited. (D.C.L) en in 1928 zou Talisker Whiksy overgeschakeld zijn van een dievoudige distillatie naar een tweevoudige distillatie.
De voor- en de naloop zouden in een aparte spirit still nogmaals gedistilleerd worden. Deze single malt is afkomstig van een zorgvuldige samenvoeging van bourbon- en sherry vaten waarin de malt de gehele periode van 18 jaar heeft gerijpt.