Waterford Whisky Sheestown Edition 1.2 70cl 50%

 69,95

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

Waterford Whisky Sheestown Edition 1.2 is een van de eerste single malt whisky releases van de Waterford Distillery in Ierland.
Deze Sheestown is gebotteld in de Farm Origin Series die gefocust is op het terroir in whisky.

Deze release is de tweede single malt gemaakt van gerst van Sheestown, om precies te zijn op de boerderij van Phillip O’Brien. De Sheestown heeft gerijpt in een combintie van first fill American oak, virgin oak, premium French oak en Vin Doux Natural casks en is in 2020 gebotteld op 50% als een gelimiteerde release van 9000 flessen.

De geur bevat honing, gerst, verse peren en appels met lichte kruiden tonen in de smaak meloen en sinaasappel met een kruidige touch van gekneusde kruidnagels de afdronk aanhoudende tonen van bak- kruiden en butterscotch.

Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij.

Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd.